قارچها
قارچ ها تالوفیتهای فاقد سبزینه هستند. برخی از صفات قارچ هاست مشابه صفات جانواران و برخی دیگر شبیه صفات گیاهان است. قارچ ها بر خلاف باکتریها و جلبکهای سبز – آبی که فاقد هسته حقیقی اند عموماً هسته ای مشخص دارند.
مواد ذخیره ای در قارچها به شکل گلیکوژن و یا چربی است و چون فاقد کلروفیل هستند نمی توانند مستقیماً کربن هوا را جذب کرده از آن مواد لازم برای رشد خود بسازند. قارچها مجبورندکربن لازم را برای ادامه حیات از موادی مثل گلوسیدها که در ترکیب شیمیایی آنها کربن وجود دارد بدست آورند.
عده ای از قارچها کربن و ترکیبات آنرا از بدن جانوران یا گیاهان می گیرند و عده ای دیگر روی مواد آلی و بازمانده گیاهان یا لاشه جانواران و یا کود بسر برده، مواد غذایی را از آنها اخذ می کنند. بنابراین همه قارچها ناخودزی یا ناخود کفا ( هتروتروف Heterotroph) بوده و بر حسب نوع زندگی به سه گروه زیر تقسیم میشوند.
قارچها همراه با باکتریها ، قندها ، آمینو اسیدها و پروتئینها را تجزیه میکنند. قارچها مخصوصا در تجزیه لیگنین چوب نقش دارند
دنیای شگفت انگیز قارچ ها
قارچها یکی از امید بخش ترین موجودات زنده ای هستند که درتحقیقات زیست فناوری مورد استفاده قرار می گیرند. در حال حاضر، قارچها به معنای کلیخود، نقش مهمی در صنعت ، پزشکی و کشاورزی ایفا می کنند و در واقع صنایع مرتبط باقارچ ، یکی از مهمترین و سودآورترین صنایع در سطح جهانی است. با توجه به اهمیتروزافزون و رو به گسترش قارچها در صنایع مختلف ، پژوهشگران گروه زیست فناوریقارچهای صنعتی جهاد دانشگاهی مشهد هم طی چند سال تحقیق و بررسی موفق شده اند دانشفنی تولید قارچهای خوراکی دارویی را کسب کنند.
● عصاره های دارویی
از لحاظ پیشینه ، قارچهای دارویی (بویژه قارچهای بزرگ کلاهدار)به مدت طولانی نقش موفقیت آمیزی در درمان نقصهای ایمنی بویژه در طب سنتی چین داشتهاند. در فارماکوپه های چین ، استفاده از بیش از ۱۰۰ گونه از این قارچها برای درمانبسیاری از بیماری ها تشریح شده است. در حال حاضر، بسیاری از فرآورده های دارویی بهدست آمده از این قارچها توسط شرکتهای بزرگ دارویی در ژاپن ، کره و چین تولید میشوند. با این وجود، تاکنون این داروها کمتر در جهان پزشکی غرب مورد استفاده قرارگرفته اند که این امر به دلیل ساختار پیچیده و نداشتن خلوص دارویی قابل قبولآنهاست.
.
● رنگهایی استثنایی از جنس قارچ
از زمانهای بسیار قدیم رنگهای طبیعی همواره مورد توجه بشر بودهاست. رنگهای طبیعی به دلیل بالا بودن درجه ایمنی آنها همیشه نقش مهمی در رژیم غذاییبشر داشته اند و برای نسلهای متمادی با ایمنی استفاده شده اند. با گذشت زمان و نیازروزافزون صنایع (نساجی ، غذایی ، آرایشی و غیره) به رنگهای بیشتر، انسان ناچار بهتهیه و تولید انبوه رنگها به روشهای صنعتی و اکثرا مضر برای سلامت انسان و محیطزیست شد.
.
موارد استفاده قارچ ها ، باکتری ها و آغازیان در صنعت غذایی و کشاورزی و غیره
باکتری ها
باکتری ها فراوان ترین جانداران روی زمین هستند. بعضی در آب، بعضی در خاک و بعضی در داخل یا روی بدن گیاهان و جانوران زندگی می کنند. به طور کلی در هر کجا که موجود زنده باشد، باکتری ها نیز یافت می شوند. در روی دست شما تعداد زیادی باکتری وجود دارد ولی شما نمی بینید. باکتری ها فقط یک سلول بسیار کوچک هستند. باکتری ها به اشکال کروی، خمیده و میله ای دیده می شوند.
فایده ها
۱- درست کردن کود که یکی از کارهای مفید با کتری های داخل خاک است. بعضی باکتری ها بدن موجودات زنده را تجزیه می کنند و مواد آنها را به خاک می دهند و گیاهان این مواد را مصرف می کنند.
۲-انسان از هزاران سال پیش بدون شناخت باکتری ها از آنها استفاده کرده و از آنها برای تبدیل بعضی میوه ها (مانند انگور) به سرکه یا تبدیل شیر به ماست استفاده کرده است.
ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل میشود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست میتوان استفاده نمود؛ اما ماستهای امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه میکنند.
استفاده از قارچ ها به عنوان کود کشاورزی
محققان انگلیسی اعلام کردند ، جایگزین کردن قارچ به عنوان کود کشاورزی به جای کود فسفات ، می تواند باعث تحریک رشد ریشه های اضافی در گیاه شده تا گیاه بتواند مواد مغزی بیشتری را جذب کرده و رشد بهتر و محصول با کیفیت تری داشته باشد.
پژوهشگران انگلیسی از دانشگاه کمبریج (University of Cambridge) طی گزارشی ، اعلام کردند که در آینده ، قارچ ها می توانند به عنوان یک کود زیستی مناسب مورد استفاده قرار گیرند . این نوع کود می تواند جایگزین منبع کود فسفات شده که در حال حاضر به نقطه بحران اتمام استخراج آن رسیده است
اهمیت اقتصادی قارچها
اطلاعات اولیه
قارچها وجوه مشترک فراوانی با گیاهان و آغازیان دارند. در واقع قارچها را گاهی جزء این جانداران طبقه بندی میکنند، اما قارچها از بسیاری جهات چنان با سایر جانداران متفاوت هستند که بیشتر زیست شناسان آنها را در سلسله مجزا قرار میدهند. قارچها زندگی بسیار موفقیت آمیزی دارند. تقریبا در همه زیستگاههای در دسترس که روی زمین وجود دارد، یافت میشوند و بسیاری از آنها از لحاظ اقتصادی و پزشکی حائز اهمیت هستند.
جنبههای مفید قارچها
قارچها همراه با باکتریها ، قندها ، آمینو اسیدها و پروتئینها را تجزیه میکنند. قارچها مخصوصا در تجزیه لیگنین چوب نقش دارند.
از قارچها در ساختن آنتی بیوتیکها استفاده میشود. پنی سیلین و کریزوفولوین از آنتی بیوتیکهای مستخرجه از قارچها هستند. از قارچ پنی سیلیوم کریزوژنوم آنتی بیوتیکی به نام پنی سیلین استخراج میکنند که از رشد استافیلوکوکها جلوگیری میکند. کشف خاصیت آنتی بیوتیکی پنی سیلین اولین بار در سال ۱۹۲۵ توسط الکساندر فلیمینگ که در بیمارستان سنت ماری در لندن روی قارچ پنی سیلیوم نوتاتوم تحقیق میکرد، صورت گرفت.
استفاده از قارچها در کارهای تحقیقاتی :
از قارچها بطور گستردهای در این موارد استفاده میشود. قارچها را تحت عنوان کارخانه مهندسی ژنتیک هم میگویند. از قارچهایی که روی آنها تحقیقات وسیع در ژنتیک صورت گرفته، میتوان به قارچ نوروسپورا اشاره کرد.
این تنها خلاصه ای از مقاله بود با خرید فایل کامل می توانید همراه با جزئیات کامل آن را مشاهده کنید !
پشتیبانی (از طریق تلگرام) : ۰۹۳۹۱۰۷۵۱۰۸
شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ این محصول، همان لحظه قادر به دریافت محصول خواهید بود. این فرایند کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام میپذیرد.جهت پرداخت مبلغ این محصول شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ محصول را پرداخت نمایید.
دریافت فایل بلافاصله پس از پرداخت وجه
فقط با پرداخت ۲ هزار تومان
در ۲۳ صفحه
فایل word
نظرات بسته شده است