سیّارهی زهره در آسمان پر نور دیده میشود؛ به چه دلیل؟
دلیل پر نور بودن سیاره زهره
سیاره ناهید یا زهُره به ترتیب فاصله از خورشید، دومین سیاره سامانه خورشیدی است که میان زمین و تیر (عطارد) قرار گرفتهاست. این سیاره نزدیکترین سیاره به زمین میباشد و بعد از ماه، درخشانترین جرم آسمانی طبیعی است که به هنگام شب از زمین رویت میشود. زهره داغترین سیاره در سامانه خورشیدی است. جو ضخیم و غلیظ آن موجب میشود که دیدن سطح آن از طریق رصد، دشوار باشد.
این سیاره بدون ماه است و از بسیاری دیدگاهها چون اندازه، جرم، گرانش و ترکیبات ساختاری به زمین همانندی دارد و به همین شَوَند به آن برنام خواهرِ زمین را دادهاند. یکی از شوندهای این نام گذاری این است که دانشمندان میگویند در چند میلیون سال پیش سیاره ناهید بسیار همانند زمین بوده و دارای شرایط زندگی بوده است
زهره یکی از روشن ترین سیارات آسمان شب در ماه جاری است روز شنبه ۶ ژوئن (۱۶ خرداد) این سیاره در روشن ترین وضعیت خود در آسمان قرار داشت.
با توجه به اینکه تابستان در نیمکره شمالی در حال شروع شدن است، ماه ژوئن (۱۱ خرداد تا ۱۰ تیرماه) با خود یک بغل سیارات روشن را به ارمغان می آورد تا علاقمندان نجوم و تماشای آسمان بتوانند با فراغ بال به نظاره آنها بنشینند، البته به شرطی که وضعیت جوی مساعد باشد و شما نیز از مکان و زمان تماشای سیارات مزبور مطلع باشید.
همزمان با آغاز ماه ژوئن
می توانید سیاره زحل را به هنگام غروب در پایین آسمان و سمت جنوب شرقی مشاهده نمایید، آنهم درحالیکه ماه تقریبا کامل، چند درجه آنطرف تر در آسمان خودنمایی می کند.
زهره نیز در تاریخ ۶ ژوئن به بیشترین میزان کشیدگی خود از خورشید رسیده و بالاترین میزان درخشندگی را خواهد داشت، هرچند که به موازات گذر روزهای ماه، این سیاره به نسبت ماه های اخیر در قسمت پایین تر آسمان قرار می گیرد.