اگر فداکاری شهدا و جانبازان نبود ، چه شرایطی برای ما پیش می آمد؟
فداکاری شهدا و رزمندگان
دوره دفاع مقدس موجب دگرگونیهای عظیمی در صور مادی و معنوی حکومت و جامعه گردید. این تحول، چنانچه در برنامهریزی و سیاستگزاریهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نظام لحاظ شود، موجب استحکام و تکامل روز افزون جامعه و حرکت به سوی تعالی و قسط خواهد بود و ریشهها و رشتههای وابستگی به دشمنان را قطع خواهد کرد.
تنها در این صورت است که میتوان الگوی برخاسته از جنگ تحمیلی را که در جامعه اسلامی پیاده شده باشد به عنوان یک ارزش نوین و پویا در اختیار کشورهای اسلامی قرار داد.
بدیهی است که مهمترین نیاز کشورهای اسلامی پس از ساقط کردن قدرت مسلط، داشتن یک الگوی موفق است که برآمده از مردم و متکی به اعتقادات آنها باشد و بتواند تمامیت ارضی یک کشور انقلابی را حفظ نماید. پیام حضرت امام خمینی(س) خطاب به روحانیون که حدوداً سه ماه و نیم قبل از رحلت آن حضرت به رشته تحریر در آمده گویای مسائل است: هر روز ما در جنگ برکتی داشتهایم که در همه صحنهها از آن بهره جستهایم.
ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نمودیم. ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نمودهایم. ما در جنگ پرده از چهره تزویر جهانخواران کنار زدیم. ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناختهایم. ما در جنگ به این نتیجه رسیدیم که باید روی پای خودمان بایستیم.
ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم. ما در جنگ ریشههای انقلاب پربار اسلامیمان را محکم کردیم. ما در جنگ حس برادری و وطندوستی را در نهاد یکایک مردمان بارور کردیم.
ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم که علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتها سالیان سال میتوان مبارزه کرد.
جنگ ما کمک به فتح افغانستان را به دنبال داشت. جنگ ما فتح فلسطین را بدنبال خواهد داشت. مقام معظم رهبری امام خامنه ای نیزمی فرمایند:این ملت آنچه که داشت، در طبق اخلاص گذاشت و آمد.
ما در جنگ به این نتیجه رسیدیم که باید روی پای خودمان بایستیم. ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم. ما در جنگ ریشههای انقلاب پربار اسلامیمان را محکم کردیم. ما در جنگ حس برادری و وطندوستی را در نهاد یکایک مردمان بارور کردیم.
اگر فداکاری و ایثار گری شهدا نبود ، اسلام زنده نمی ماند و امنیت و سلامت جامعه به خطر می افتاد . بنابراین برهمه واجب است از آرمان و خون شهدا پاسداری کرده و یاد و نام آنان را همواره در خاطره ها زنده نگه دارند .
فرهنگ شهادت طلبی
آنچه موجب ماندگاری پدیده دفاع مقدس شد و دنیا در برابر آن تعظیم و تحسین کرد، استقامت، پایداری و پیروزی ملت ایران را به دنبال داشت، فرهنگ شهادت طلبی بود. شهادت طلبی یعنی باور قلبی به خدا، معاد، اعتقاد راسخ به حقانیت اسلام، درستی آرمانهای انقلاب اسلامی، اعتقاد و ایمان به رهبری ولی فقیه به عنوان نایب امام عصر(عج)، مقاومت و پایداری در مقابل دشمن، ایثار و فداکاری برای حفظ ارزشهای اسلامی و در یک کلام فرهنگ شهادت طلبی یعنی فرهنگ عاشورا. و برای شهادت طلب پیروزی و شهادت سعادت است.
امام راحل عظیمالشأن با خلق دوباره عاشورا و فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج آن در جامعه، راهبرد و مراد جوانان بود و در سایه همین فرهنگ و مبارزه در راه عقیده، اتحاد و استقامت بود که پیروزی ملت ایران را در برابر قدرتهای بزرگ و دشمن تا بن دندان مسلح صدام پیشبینی کردند و فرمودند: ما برنده این جنگ هستیم و هیچ تردیدی در آن نیست … انشاءاله ملت مظلوم عراق را از زیر ستم این ستمکاران نجات خواهیم داد .
ایران صدام را با شکست مواجه خواهد ساخت. به طور کلی در جنگها هر طرف که دو عامل تجهیزات و روحیه را به حد کافی داشته باشد پیروز خواهد شد. این دو عامل در دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری جنگ تحمیلی تقسیم و تحلیل میشود.
امام راحل عظیمالشأن با خلق دوباره عاشورا و فرهنگ ایثار و شهادت و ترویج آن در جامعه، راهبرد و مراد جوانان بود و در سایه همین فرهنگ و مبارزه در راه عقیده، اتحاد و استقامت بود که پیروزی ملت ایران را در برابر قدرتهای بزرگ و دشمن تا بن دندان مسلح صدام پیشبینی کردند
۱٫بعد سخت افزاری: تمام تجهیزات نظامی اعم از نیرو و تسلیحات زمینی، هوایی، دریایی که در جنگ بکار گرفته میشود، بعد سخت افزاری جنگ است. بر اساس آنچه مجله معتبر اکونومیست منتشر کرده رژیم عراق و ارتش این کشور در جنگ ۸ ساله از نظر سخت افزاری و نیرو و تسلیحات تفوق و برتری داشت و در بعد سخت افزاری کاملا نابرابر بود و با کمک قدرتهای بزرگ و اکثر کشورها و حمایت اغلب کشورهای عربی و همسایه این نابرابری در تسلیحات و نیرو تا پایان جنگ حفظ شد.
به عنوان نمونه هواپیماهای جنگنده عراق در سال ۱۳۵۹ تعداد ۳۳۲ فروند و در سال ۶۷ به ۵۰۰ فروند افزایش یافت. در مقابل جنگندههای ایرانی در سال ۱۳۵۹ تعداد ۴۴۵ فروند بود و این تعداد در سال ۶۷ به ۶۵ فروند تقلیل یافته است.همچنین بالگردهای جنگنده عراقی در سال ۵۹ تعداد ۴۰ فروند و در سال ۶۷ به ۱۵۰ فروند افزایش یافته و بالگردهای جنگنده ایران از ۵۰۰ فروند سال ۵۹ به ۶۰ فروند در سال ۶۷ کاهش یافته است.وضعیت دیگر اداوات و تجهیزات نظامی نیز به همین منوال بوده است.
۲٫ بعد نرم افزاری: آموزش، مهارت، انگیزه، روحیه و اهداف یک کشور در جنگ، بعد نرم افزاری جنگ است و آنچه موجب برتری و نابرابری بعد نرم افزاری جنگ در جبهه نیروهای رزمنده ایرانی گردید.
فرهنگ شهادت طلبی، ایمان و اعتقاد به اسلام، وحدت و رهبری معنوی حضرت امام، همراهی، همدلی و پایداری و استقامت مادی و معنوی مردم ایران بود که غلبه بر بعد سخت افزاری را در جنگ به همراه داشت. به گونهای که پیروزی و شهادت در نگاه مردم بویژه رزمندگان سعادت بود.
شهادت طلبی ریشه در اسلام و قرآن دارد و ملتی که شهادت را سعادت دانست و ملتی که شهادت دارد پیروز است و ۸ سال جنگ در سایه تحریم، تهدید و برتری سخت افزاری نیروهای عراقی با برتری نیروهای ایرانی در جبهه نرم افزاری که با عامل شهادت طلبی و پیروی از فرهنگ شهادت بود با برتری و پیروزی نظام جمهوری اسلامی همراه گردید.
دفاع مقدس الگوی اصلاح و تعالی جامعه است
گرامیداشت و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا قطعا برکات معنوی فردی و اجتماعی را به دنبال دارد که نهادینه سازی آثار بر مبنای ارزشهای دفاع مقدس وظیفه همگان است. آن چه امروز در عراق، یمن، لبنان و سوریه در مبارزه با استکبار و تروریستها رخ میدهد از فرهنگ جهادی ۸ سال دفاع مقدس نشات گرفته است.
دفاع مقدس الگوی نبردهای مقاومت
گروه هایی که در داعش و النصره شکل گرفته؛ نگاه جعلی به دفاع مقدس است و این نشانگر ظرفیت بزرگ و عظیم و تاثیرگذار دوران دفاع مقدس ما است. اگر دفاع مقدس نبود؛ نبردهای مقاومت در دنیا اتفاق نمی افتاد. ۱۷۲ هزار نفر در عملیاتها و ۱۶ هزار نفر در بمبارانهای دشمن بعثی به شهادت رسیدند که در همه عالم تاثیر دارند.
گرامیداشت و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا قطعا برکات معنوی فردی و اجتماعی را به دنبال دارد که نهادینه سازی آثار بر مبنای ارزشهای دفاع مقدس وظیفه همگان است. عزت امروز ما در دنیا به برکت دوران دفاع مقدس است؛ امروز هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران از امنیت و آرامش برخوردار نیست و این موضوع به ثمره برکت دوران دفاع مقدس حاصل شده است.
امروز اهمیت دفاع مقدس و آثار و درسهای آن بر احدی پوشیده نیست و ما شاهد هستیم که از کشورهای دیگر راویان دفاع مقدس ما را برای سخنرانی دعوت میکنند که با استقبال خوبی هم روبرو میشوند.
استخراج و عملیاتی کردن سبک زندگی شهدا؛ عالم را دگرگون میکند؛ تمام رفتارهای شهدا از طرز لباس پوشیدن، خوردن، خوابیدن تا عبادات و اخلاق و غیره میتواند به عنوان سبک زندگی در جامعه پیاده شود و امروز به لطف شهدا تمام این آداب در قالب سبک زندگی شهدا استخراج و تبیین شده است.
آمریکا بیش از ۳۰ سال ایران را به جنگ نظامی تهدید میکند، با این وجود تاکنون جرأت حمله به کشور را نیافته است و این به برکت خون شهدای دفاع مقدس است.
اهداف گرامیداشت هفته دفاع مقدس
نهادینه سازی آثار دفاع مقدس بر مبنای باورها و ارزشهای اسلامی، اقتصاد مقاومتی، توجه به نقش قومیتها در تحکیم وحدت، برجستهسازی عملیاتها و توجه به نظام فرهنگی کشور و سوق به سمت فرهنگ غنی دفاع مقدس از اهم اهداف گرامیداشت هفته دفاع مقدس است.
توجه به برنامهها در راستای ترویج و تقویت فضاهای معنوی جامعه، تاسی از فرهنگ دفاع مقدس، بهرهگیری از هنر و هنرمندان در ارائه برنامههای متنوع این مناسبت، طراحی برنامههای ویژه فرهنگی ـ هنری برای اجرا در مدارس، مراکز علمی و آموزشی در دستور کار قرار گرفته است.
بهرهگیری از فضای مجازی در ترویج فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس یکی از سیاستهای مهم دنبال شده در گرامیداشت دوران دفاع مقدس است.در کنار این مطلب برپایی یادوارهها و بازخوانی عملیاتها نقش مهم و اثرگذاری دارند.
منبع : سایت تحقیق کن